Sunday, October 23, 2011

Minst tre spökhistorier från Ulleråker

VET att flera har haft besök för att "spöka ut" men det är så många vilsna själar där så jag tror nog ett medium får jobba heltid ett tag om det ska gå.. -- signaturen sussie om Ulleråker på webbforumet Övernaturligt i fokus


Med tanke på kommande Halloween:

På webbforumet "Övernaturligt i fokus" skriver signaturen DLTHE om åtminstone tre spöken i Ulleråker, varav två på asylen i avdelningen för oroliga män, "Stormen". Detta är alltså idag smålägenheterna alldeles väster om Lindparken. Dessa två spöken ska idag vara utdrivna:
  • "De senaste tre åren har jag förnummit en man som rör sig i lägenheten nattetid. En gång stod han vid min säng." (Ref 1, Ref 2)
  • Det andra var en person som dog i tsunamin i sydostasien 2004. (Dock inte helt klargjort om detta resulterade i några spökerier, bara att h*n inte längre finns kvar)
  • Det tredje spöket är ett ljudfenomen som ska finnas i den äldsta hospitalsbyggnaden, det gula hyreshuset neranför Lundellska skolan, där knackningar ska höras från vindsvåningen, vilket ska vara ett spår från hospitalsbranden 1850 där 24 patienter omkom. (Nu är jag dels rätt säker på att den våningen är tillbyggd efter just den branden, som läkarbostad och att inga läkare omkom i branden)
Knack knack, vem där?

No comments:

Post a Comment