Tuesday, December 6, 2011

Palliativ vård flyttar från Kronparksgården

I UNT idag läser vi om planerna att skapa ett palliativt centrum (för vård i livets slutskede) i gamla genetikcentrum intill Dag Hammarskjölds väg mitt på Bäcklösafältet. Planen är att Omtanken, Tindran och Hospice ska flytta, men när det gäller Hospice saknas ännu ett beslut från Landstinget.

Detta innebär såvitt jag kan se, att alla verksamheter som idag finns på Kronparksgården nu offentliggjort flyttplaner, utom Rondellen, Anas café och sjukgymnastiken.
Kronparksgårdens lokaler, uppfyller inte längre de krav som ställs från kommunens sida när det gäller avdelningar för vård och omsorg. Underhållet är sedan flera år tillbaka eftersatt och därför finns ett förslag att flytta kommunens verksamheter från Kronparksgården. (Äldrenämndens presidium, sammanträdesprotokoll 2011-06-14)
Av detta kan man utläsa att Rondellen också lär finna sig tvungna att flytta. Sjukgymnastiken lär också ligga närmare de nya vårdplatserna (dels i nuvarande Genetikcentrum, dels på Akkis). Och Anas café kommer väl inte att bli långvarigt när all verksamhet stängt.

Så då kommer en gammal fråga upp igen: Vad kommer att hända med Kronparksgården? Rivning? Nybygge? Tja, det kommer att hänga på Landstingets fastighetspolitik. Valet står som alltid mellan vidare spekulation eller omedelbar försäljning.

Uppdatering: Läget nu osäkert.

2 comments:

  1. Personalprotester mot flyttplaner:

    http://www.unt.se/uppsala/personalprotester-mot-flyttplaner-1560010.aspx

    ReplyDelete
  2. Tack för tipset, uppdaterat nu.

    ReplyDelete