Friday, February 3, 2012

Våldsamt på Kronparksgården i tisdags

TT och UNT rapporterar om ett tumult som uppstått "utanför psykakuten" i tisdags kväll, där en person kommit ut från en toalett och attackerat en ung man med kniv. Offret, som eventuellt skulle börja jobba i lokalen, klarade sig utan fysiska skador
Allmänna toaletter på Kronparksgården finns bara i den huskropp som sträcker sig inåt från huvudentrén, medan psykakuten ligger i en av flyglarna. Kanske var det en toalett i väntrummet där som det gällde. Men inte kommer man in där utan legitimation?

Om det inte var på just psykakuten detta inträffade vore alltså en bättre beskrivning: Intill de palliativa vårdavdelningarna.

Man får i vilket fall hoppas att gärningsmannen får den vård han så väl behöver och till synes var på väg att söka.

En liten reflektion är att sedan jag flyttade till området för snart fem år sedan, har snart sagt varje psykiatrisk avdelning haft något våldstillbud som det rapporterats om i media:
  • Rymning med gisslantagning och kniv från behandlingshemmet Sirius (september 2009)
  • Smärre upplopp på behandlingshemmet Klivet (augusti 2007)
  • Vårdare överfallen på rättspsykiatrin under promenad
  • Och nu detta våldsdåd på psykakuten
Oturlig rubrik i UNT Sport 2011-01-15, apropå
rymningen med stryptag och knivhot från Sirius.

3 comments:

  1. 27 Mars 2010 vart vi väckta av att polisen skrek: kom ut om du är där inne, efter att någon yngling rymt från Sirius behandlingshem.. så ja nog händer det saker på vårt lilla område alltid..

    ReplyDelete
  2. Så du skickade ut sambon så polisen fick tag på honom? :)

    ReplyDelete
  3. 1 polishund och fem poliser var utanför altanen och hunden markerade vår altan (öppet fönster pga son med krupp). Sambon öppnade altandörren lite lagom sömndrucken(om du sett nottinghill, vid en viss en kan du nog tänka dej hur sambon såg ut)

    ReplyDelete