Wednesday, May 4, 2011

Lugna gatan. Köket däremot!

Många som flyttar till Ulleråker är nog i förväg lite osäkra på om det är ett lugnt och säkert område, med tanke på häktesannex, rättspsyk, psykakuten osv. Innan vi flyttade hit försäkrade vi oss också noggrannt om att det knappt förekommer några tråkigheter på gatorna i området.

Så hade vi flyttat in och första fredagskvällen klockan sju stormade fem-sex polisbilar med blåljus fram till gamla Centralköket (sedermera den skyddade verkstaden Kronåsverkstaden) på Frey Svenssons v 1. Skrik och smällar hördes innan polisbilarna så småningom lommade därifrån.


Typ såhär såg det ut. (Obs, bilden är ett montage)

Vad som hänt var att personalen på behandlingshemmet Klivet allesammans hade gått ut. Några av de ungdomar som fanns där inne hade barrikaderat sig och ringt något slags tjuvringning till polisen. När polisen kom, började ungdomarna kasta sten från fönstret på andra våningen. (Återberättar detta fritt från minnet, då jag inte hittar artikeln från UNT nu)

Polisens extrema intresse för denna tjuvringning kan kanske förklaras med att det var tidig fredagkväll, och att inte mycket hade hunnit hända annorstädes i staden.

No comments:

Post a Comment