Wednesday, July 13, 2011

Men vad säger scientologerna om Ulleråker?

Kommittén för mänskliga rättigheter är en organisation startad av Scientologikyrkan, vars huvudsakliga funktion är att kritisera modern psykiatri. Därför kan man tycka att det vore högintressant att se vad de har att säga om Ulleråker.

KMR-demonstration. Bild från Wikimedia
Peter Altrin har i boken "Ett sekel med psykiatrin" ett kapitel där han argumenterar för att de evakueringsbaracker eller TBC-paviljonger som byggdes runt andra världskriget på bland annat Ulleråker inte alls var till för flyktingar eller liknande, utan att de var ett förberedande steg för att avliva mentalsjuka inför tyskarnas stundande maktövertagande i Sverige. Som argument för detta anför han bland annat vittnesmål, och statistik som visar en ökande trend av döda med den officiella dödsorsaken "TBC" på svenska mentalsjukhus, inklusive Ulleråker, medan den allmänna trenden i Sverige var en sjunkande dödlighet i denna sjukdom.

Kommittén för mänskliga rättigheter publicerar hela boken online som PDF på sin webb (blurb). Det är kapitel 12 "Eutanasi på svenska mentalsjukhus" som behandlar detta ämne.

No comments:

Post a Comment