Thursday, July 21, 2011

Slå in öppna butiksdörrar - Butiken borde ligga längre söderut!

Mellan skål och vägg kan man höra dryftas att kiosken i Ulleråker borde byggas ut. Nu är detta inte på något sätt en kontroversiell åsikt så det är ingenting att hymla med. Den som är mest angelägen av alla, men som i flera år nekats köpa loss mark av Landstinget eller på annat sätt utveckla sin lokal, är ägaren själv:
/../ Uller­åkers enda butik, Kron­åsens Minilivs, där en mini­mal affär samsas med en minimal pizzeria. Han [som driver butiken] har försökt köpa mark för att bygga ut den butik han har i dag, eller ta över någon av de många landstingsfastigheter som står övergivna.
- Jag har blivit stoppad hela tiden. Det finns så mycket mark här som borde användas, men allt tar sådan tid. Det är typiskt­ Uppsala, säger [han]. (UNT 2010-04-23)
Kiosken en vacker vårdag

Kanske kunde man överväga att istället försöka köpa mark av SLU (eller Akademiska hus?), som äger marken söder om Ekudden. En placering söder om infarten Ulleråker södra vore kanske särskilt lämplig med tanke på boende och dagpendlare i Ultuna-området och med tanke på kommande nybyggen runt Genetikcentrum i Bäcklösa och även i Rosendal. Om inte annat är den delen av Dag Hammarskjölds väg angiven som ett område för framtida utveckling i kommunens aktuella översiktsplan.

1 comment:

  1. Ja det är mycket underligt att man byggt ut Ulleråker under många år och inte lyckats slå upp en riktig matbutik. Idag är det antagligen svårt att klara sig utan bil som Ulleråkersbo. Gottsunda centrum är inte direkt på gångavstånd.

    Många i Sunnersta som cyklar till jobbet har också önskat sig en butik i området. Det är lite för jobbigt att släpa på matkassar hela vägen från centrum och därför hoppar man in i bilen när man kommer hem. Det tar ju bort lite av miljövinsten.

    ReplyDelete