Wednesday, September 28, 2011

Gottsunda kommundel - 1986 till 2002

Jag vill bara påpeka att mellan 1986 och 2002 hörde Ulleråker till Gottsunda kommundel, men Uppsalas kommundelsindelning upphörde 2003 när Knivsta blev en egen kommun.

Tanken väcktes när jag ögnade "Gottsunda i fokus -- en kvalitativ studie av ungdomars upplevelser till det egna bostadsområdet", en arbetsrapport från Tedi Issajanian vid Kulturgeografiska institutionen vid Uppsala universitet, april 2011.
"Gottsunda är egentligen en kommundel som omfattar totalt fem stadsdelar, däribland just bostadsområdet som står i fokus i denna studie. De övriga stadsdelarna är Ulleråker, Ultuna, Vårdsätra och Sunnersta. Administrativt är de ovannämnda områdena knutna till kommundelen Gottsunda. Å andra sidan har dessa stadsdelar både skilda karaktärer och är även geografiskt avskilda från varandra. Exempelvis kännetecknas Sunnersta i huvudsak av höga inkomsttagare, bosatta i villor." (Issajanian 2011, s. 9). 
Issajanian refererar här till en publikation från 1997, men efter det har alltså kommunen reformerats och kommundelarna försvunnit.

No comments:

Post a Comment