Saturday, September 17, 2011

"I Ulleråker intet nytt", enligt Kommunledningskontoret

I juni publicerade Kommunledningskontoret sina Gemensamma planeringsförutsättningar, som bland annat innehåller befolkningsprognoser för alla stadsdelar för 2011-2016; "Befolkningsramar för Uppsala kommun". Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta åt prognosen för Ulleråker. Sammanfattningsvis räknar man med tio nya bostäder i området under 2011, och sedan inga ytterligare nya under de kommande fem åren.

Till att börja med kan man konstatera att prognosen för 2011 redan var inaktuell när dokumentet publicerades. De tio nya husen på Henry Säldes väg/Gustaf Kjellbergs väg är förmodligen de som man räknat med. Men de nya studentrummen i det gamla sjuksköterskehemmet på Ulleråkersvägen vid Emmy Rappes väg, dem har man inte räknat. Nu vet jag inte hur många som bor där, men fler än noll är det i vart fall.

Nära till pizzan har de också!
Sedan kan man ju diskutera ifall kommunen har rätt i sitt underliggande antagande att landstinget INTE kommer att få tummen ur och sälja mark till bostadsproducenter under de kommande fem åren, som alla partier i landstinget ser som okontroversiellt, och som kommunen räknar med i översiktsplanen för 2010-2030. Det vore en tråkig brist på utveckling.

För övrigt kan man undra om Kommunledningskontoret talat med Uppsalahem.

No comments:

Post a Comment